E-mail instellen via Outlook voor Office

In deze handleiding geven we stap voor stap weer hoe je je e-mailadres instelt in Outlook.
Je e-mailadres handmatig instellen in Outlook voor Office 365

Stap 1

Ga binnen Outlook naar ‘Bestand‘ links bovenin. Klik daarna niet op ‘Account toevoegen’ maar op ‘Accountinstellingen‘, en vervolgens op ‘Profielen beheren‘.

Stap 2

Klik in het volgende scherm op ‘E-mailaccounts‘.

Stap 3

Klik op ‘Nieuw…‘ om je e-mailadres toe te voegen.

Er opent nu een scherm voor het toevoegen van je e-mailadres.Omdat je alle instellingen handmatig gaat invoeren, vink ‘Handmatige instelling of extra servertypen’ aan en klik op ‘Volgende’.

Vink hierna ‘POP of IMAP’ aan en klik weer op ‘Volgende’.

Stap 4

Vul de e-mailserverinstellingen in zoals in het voorbeeld. Zorg er voor dat je bij de ‘Gebruikersgegevens‘ en ‘Aanmeldingsgegevens‘ jouw eigen gegevens invoert.

Gebruikersgegevens

Naam: Voer de naam in waarmee je e-mail wil versturen.
E-mailadres: Voer hier je e-mailadres in.

Servergegevens

Type account: IMAP
Server voor inkomende e-mail: mail.jouwdomeinnaam.nl
Server voor uitgaande e-mail: mail.jouwdomeinnaam.nl

Aanmeldingsgegevens

Gebruikersnaam: Voer hier je e-mailadres in.
Wachtwoord: Voer hier het wachtwoord van je e-mailadres in.

Zodra je de bovenstaande gegevens hebt ingevoerd, is het tijd om de opgegeven mailservers verder in te stellen. Klik nu op ‘Meer instellingen‘.

Stap 5

In dit venster klik je op het tabblad ‘Server voor uitgaande e-mail‘.

Vink het vakje aan naast ‘Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist‘.

Laat de instelling op ‘Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail‘ staan.

Stap 6

Klik nu in hetzelfde venster op het tabblad ‘Geavanceerd’.

Voer nu de aanvullende gegevens voor het verzenden en ontvangen van e-mail in.

Inkomende e-mail (IMAP): 993
Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: SSL
Uitgaande e-mail (SMTP): 465
Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: SSL

Stap 7

Je komt nu opnieuw in het venster ‘Account toevoegen’ terecht.

Klik hier op ‘Volgende’ om te testen of het e-mailaccount goed is ingesteld. Outlook voert nu twee tests uit om na te gaan of mail kan worden ontvangen en verzonden.

Als het account goed staat ingesteld zul je hier twee groene vinkjes terug zien. Krijg je een foutmelding te zien, dan staat er mogelijk een instelling niet volledig juist. Ga in dat geval de vorige stappen na om dit te controleren.